SEND E-MAIL

JobAdvice gjorde forskellen på et svært østeuropæisk marked

Hvordan sikrede JobAdvice rekruttering af markbrugsleder til danskejet planteavlsbrug i Kaliningrad?

Svært at finde markbrugsleder til 6.000 ha.

Jeg hørte om JobAdvice og Anni Kohl gennem to medlemmer af vores bestyrelse, og på grund af JobAdvice fik vi nogle gode kandidater, vi ellers ikke ville have fået. Det kan være vanskeligt at finde markbrugsledere til farme i Østeuropa i dag. Der er simpelthen mangel på dem. Det kan også være svært for os at komme ud og være sikre på, at vi får fat i de rigtige. Derfor var det en stor hjælp for os, at Anni Kohl kendte branchen og havde mulighed for at kontakte nogle potentielle ansøgere.

 

Personen skulle ønske at være ude i længere tid

Det danske landbrugs vanskeligheder taget i betragtning, er det egentlig påfaldende, at så få danskere ønsker at tage sådan en stilling. Der er ikke mange, der ønsker at være ude i længere tid, og den person, vi havde brug for, var en, der så at sige kendte forholdene i Østeuropa.

 

Behov for mange forskellige kompetencer

Manglende kompetencer kan være fatalt i landbrug. I Østeuropa skal du ikke bare have både faglige og ledelsesmæssige kompetencer. Din opgave er også udfordret af, at du skal lede via en tolk, og du skal kunne begå dig i et helt andet lokalmiljø.

 

Ophold på farmen gav en dyb indsigt

Anni besøgte farmen for at få indsigt i virksomheden og de russiske forhold, og hun havde en del tid sammen med personalet og vores direktør, som hun lavede en ledertest på, så vi kunne vurdere et fremtidigt samarbejde med ansøgerne. Det gjorde, at hun kunne afdække potentielle kandidater og svare kvalificeret på spørgsmål fra ansøgere. Det er ganske meget værd i en rekrutteringsproces som vores, hvor Anni fandt frem til to gode kandidater, vi til sidst havde til samtale.

Fakta

Den danske landbrugsvirksomhed Rus Agro Team A/S driver et planteavlsbrug på 6.000 hektar i Kaliningrad, en russisk eksklave mellem Polen og Litauen. Farmen har dansk driftsledelse og 113 medarbejdere, primært russere og ukrainere. Selskabet har 600 malkekøer.