SEND E-MAIL

Processen var præget af nytænkning

Ernst Mittag er bestyrelsesformand i Danmarks største gartneri, Gartneriet PKM A/S på Fyn. og fortæller om ansættelse af ny adm. direktør - den almindeligvis vigtigste ansættelse i en større virksomhed.

Kendte ikke i forvejen JobAdvice og Anni Kohl

"Anni Kohl" kendte jeg ikke personligt i forvejen, men vi indledte hurtigt et tæt parløb med den opgave, det var at finde en kandidat, der ikke nødvendigvis havde gartneribaggrund, men udpræget salgs- og ledelseserfaring i en beslægtet branche.

Anni Kohl havde allerede et godt ry i vort selskab, og vi ville med ansættelsen af en ny administrerende direktør opnå en lidt anden profil, end vi normalt ville gå efter. Vedkommende skulle især have viden om produktionsprocesser, salg og megen ledelseserfaring.

Anni Kohls force er, at hun sætter sig ind virksomheden fra a-z, ikke kun forretningsområde, historie  og organisation, men også strategi og værdigrundlaget for virksomheden, og ikke mindst hele ledelsesteamet, og dermed identificerer hun den rigtige ledelsesprofil præcist.

 

Med nytænkning i søgeprocessen nåede vi den perfekte kandidat

Søgeprocessen var præget af nytænkning med anvendelse af andre og primært digitale medier, som bannere i digitale aviser, end man normalt bruger i  search & select branchen, og på den måde nåede vi ud til den perfekte kandidat.

Faktisk blev kandidatfeltet rigtigt spændende og kvalificeret  på denne måde.

 

Gode tests gjorde os klogere

Efterfølgende oplevede jeg gode tests, der gjorde os klogere og samtaler, der troværdigt ledte os mod den rigtige kandidat. 

Endelig vil jeg tilføje, at vi sætter meget pris på en hurtig indsats og ting til tiden. Det blev til fulde opfyldt.

 

Kompetent vurdering og godt menneskekendskab

Den endelige udvælgelse var i høj grad båret af Anni Kohls vurderinger og gode menneskekendskab.

 

Siden har vi givet Anni Kohl en ny opgave, så ja, vi vil bruge Anni igen, slutter Ernst Mittag. 

Og resultatet? Det er vi meget tilfredse med.

Der er performet helt efter forventning i en ny organisation og en bred ledergruppe.

Fakta

Gartneriet PKM A/S, Odense

Gartneriet PKM A/S, beskæftiger ca. 200 medarbejdere, råder over 190.000 m2 drivhusarealer, 60.000 m2 frilandsarealer og producerer årligt ca. 22 mio. potteplanter.

90% af produktionen eksporteres til det europæiske marked via indkøbsorganisationer.

Gartneriet PKM A/S agerer internationalt og har opbygget forretnings-samarbejde i landene Canada, USA, Japan og Polen samt har et joint venture projekt i Kenya, Afrika.