SEND E-MAIL

Trods diskretionen var det en super professionel proces

Sådan hjalp JobAdvice Bie’s Økoproduktion med at finde en turn around manager, der skal toptune en mælkeproduktion og gøre den til en attraktiv, salgbar virksomhed.

Da Bie’s Økoproduktion fik behov for en ny, ambitiøs driftsleder til virksomhedens landbrugsejendom i Ejstrupholm i Midtjylland, erkendte ledelsen, at dens eksisterende netværk ikke var tilstrækkeligt til at finde en egnet kandidat.

 

”Vi havde først taget fat i den lokale landboforening, men deres afdeling for rekruttering kunne ikke hjælpe os. Så tog vi kontakt til JobAdvice og Anni Kohl, der viste sig at have et bredere og dybere netværk i branchen end os selv,” siger direktør i Bie’s Økoproduktion Henrik Bie Jensen.

 

Og headhunter-bureauet JobAdvices dybe kendskab til landbrugssektoren og dens profiler var nødvendigt, for virksomheden stillede store krav til den nye driftsleders kompetencer og ambitionsniveau.

 

Målet: En meget erfaren og ambitiøs profil

Bie’s Økoproduktion søgte en turn around manager, der kunne udvikle landbrugsejendommen til en attraktiv virksomhed, der kunne afhændes – måske til den nye driftsdirektør selv.

 

”Det var vigtigt for os at få en, der havde erfaring med at drive landbrug, specielt mælkeproduktion, men også gerne masser af erfaring med at passe mark og stå for drift inklusive ledelse af medarbejdere. Vi drøftede med Anni, hvilken profil vi skulle have. Hun foreslog, at det blev en projektbaseret ansættelse, hvor kandidaten måske kunne se sig selv i en kortere årrække på 3-5 år og derefter måske rejse videre til andre udfordringer.”

 

Toptuning af mælkeproduktion

Opgaven blev formuleret: Den nye driftsdirektør skulle stå i spidsen for at toptune en større mælkeproduktion, der skal være blandt de mest effektive i Danmark. Samtidig skulle markdriften på mere end 600 ha sikres et afkast, der er bedre end gennemsnittet.

 

”Anni spurgte os også, om det kunne være en profil, der havde erfaring fra et større landbrug i udlandet, og det kunne det jo sagtens.”

 

Kandidater var overraskende godt kvalificerede

Da Anni Kohl havde sonderet terrænet, stod Bie’s Økoproduktion med seks kandidater til første samtalerunde.

 

”Jeg må sige, at de var overraskende godt kvalificerede de fleste af dem. Derfra valgte vi to at arbejde med, inden vi ansatte vores nye driftsleder i maj 2023 efter en effektiv proces, der blev indledt kort efter nytår.”

 

Disket og super professionel proces

For at undgå behov for interim-ledelse foregik hele processen med rekrutteringsbureauet i fortrolighed med anonymiserede opslag og diskret research i branchen.

 

”Trods diskretionen var det en super professionel proces. Det var ret afgørende for os, at vi fandt den helt rigtige person til at køre det videre, men det lykkedes. Jeg er faktisk overrasket over, hvor godt netværk Anni havde til at skaffe nogle velegnede kandidater,” siger Henrik Bie Jensen.

Fakta

Bie’s Økoproduktion ApS driver økologisk landbrugsvirksomhed – mælkeproduktion og markdrift - fra ejendomme i Ejstrupholm i Midtjylland.